Tormikahjusid leevendab kindlustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalavahetuse torm lõhkus ära Öötla küla elaniku Ahti Paimetsa maja katuse, kuid kuna majaomanikul oli ettenägelikult kodu tormikahjude vastu kindlustatud, paneb ta praegu juba majale uut katust ega pea suurte arvete pärast muretsema.
Möödunud nädalavahetuse torm lõhkus ära Öötla küla elaniku Ahti Paimetsa maja katuse, kuid kuna majaomanikul oli ettenägelikult kodu tormikahjude vastu kindlustatud, paneb ta praegu juba majale uut katust ega pea suurte arvete pärast muretsema. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Äikse, tuulte ja muude ettearvamatute loodusjõudude vastu tasub ära kindlustada nii majakarp kui ka selle sisustus, siis ei jää räsitud katuse parandus raha taha ja hüvitist on loota ka rikki läinud olmeelektroonika eest.

Eelmise nädalavahetuse tormikahjusid kannatama pidanud koduomanikest läks paremini neil, kes olid oma kodud loodusjõudude vastu kindlustanud, sest neile hüvitavad kahju kindlustusseltsid.


If Kindlustuse müügijuht Kristi Mäeorg ütles, et If hüvitab kahjud, kus purustusi on põhjustanud rahe või tugev tuul, mis on puhunud üle 21 meetri sekundis.
Mäeorg tuletas meelde, et loodusjõudude eest kaitseks saab koduomanik ka ise palju ära teha. «Kui maja läheduses on suuri puid, on mõistlik nende seis üle vaadata ja vanad või haiged puud maha võtta,» soovitas ta.

Ergo Kindlustuse kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat selgitas, et võimalik on kindlustada nii hooneid kui ka majas leiduvat, kuid see tuleb eraldi kokku leppida. «Oleneb kindlustuspaketist, kui võetakse minimaalne pakett, siis selles on tavaliselt kindlustus tuleõnnetuse ja pikselöögist tekkinud tulekahju vastu ning sel juhul kindlustatakse ainult hoonet,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles