Kutsekooli astujad suvalist eriala ei vali

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevase seisuga soovis Järvamaa kutsehariduskeskuses õppida 444 inimest, kellest enamik kanti sel nädalal õpilaste nimekirja. Menukamad erialad suuri üllatusi tänavu ei pakkunud.

Järvamaa kutsehariduskeskuse vastuvõtukomisjon kinnitas sel nädalal kooli nimekirja 322 õpilast.

Populaarsemateks erialadeks osutusid teedeehituse, autotehniku, hobumajanduse ning arvutite ja arvutivõrkude ala, mis on ka eelmistel aastatel olnud sisseastujate seas menukad.

Õppekorralduse osakonna juhataja Koida Mölder selgitas, et tänavu on rohkem avaldusi keskhariduse alusel õpetataval hobumajanduse erialal.

Teisipäeval tõi sellele erialale paberid Hiiumaalt kohale sõitnud Oksana Toomsalu-Marlen. Tal on plaan minna kunagi õppima välismaale, kuid et on praegu lapseootel, eelistab olla kodumaal. «Ilmselt, kui siit paberi kätte saab, on lihtsam edasi välismaale minna, olen paar kolledžit välja valinud,» selgitas ta.
Hobustega on ta tegelenud ka Ukrainas, Venemaal, Belgias ja Rootsis. Töötanud on Toomsalu-Marlen ka dokumendihalduse alal, milles tal on magistrikraad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles