Kokkupuude loomadega aitab olla tasakaalus

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven ja Hele Aluste (ees) on rajanud oma koju Hobukooli Pargi, et toetada nii oma laste arengut kui jagada hobustega ravi ka emotsionaal-käitumuslike raskustega lastele. Sellest aastast aitab neid selles assistent Inga Mear.
Sven ja Hele Aluste (ees) on rajanud oma koju Hobukooli Pargi, et toetada nii oma laste arengut kui jagada hobustega ravi ka emotsionaal-käitumuslike raskustega lastele. Sellest aastast aitab neid selles assistent Inga Mear. Foto: Dmitri Kotjuh

Roosna-Alliku valda Koordi külla rajatud Hobukooli Park on keskus, kus Hele Aluste töö on aidata hobuste abil inimesi ning Sven Aluste töö keskkonnahariduse ja loodusehituse koolitused. Maaelu juurde jõudis pealinnas elanud noorpere sooviga anda oma neljale lapsele eluterve lapsepõlv. Järvamaal elavad nad aastast 2005.

Hele ja Sven Aluste loodud mittetulundusühing Equilibre pakub Koordi külas ratsutamisteraapia teenust koos Järvamaa haiglaga juba neljandat aastat.

Kuni selle aastani arendas tegevussuunda psühholoogi ja eripedagoogi haridusega Hele Aluste üksinda, kuid aina suurenev huvi pani mõtlema, kuidas oleks võimalik tööd tõhustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles