Türilane kinkis kooliuusikule pinali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Jüri kingib Allar-Alexile paarisajakroonise pinali ning loodab, et teisedki maakonna eakad võtavad temast eeskuju.
Türilane Jüri kingib Allar-Alexile paarisajakroonise pinali ning loodab, et teisedki maakonna eakad võtavad temast eeskuju. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja.

Türi mees Jüri otsustas oma eeskujuga Järvamaa eakate pinalikavandile hoogu juurde anda ja viis üleeile tuttavale poisile kingituse koos lilledega koju kätte.

Jüri oma perekonnanime ajalehes näha ei soovi, sest oluline pole mitte tema, vaid üleskutse memmedele ja taatidele kinkida Järvamaa esimesse klassi minejatele pinal.


Jüri kurtis, et eakad ei kipu Järvamaa pensionäride koondise ja maavanema heategevuskavandiga kaasa tulema, sest iga kroon on arvel. «Minul pole seda raha raske välja käia, kui näen, kelle kätte see läheb,» ütles ta.


Nii ostiski Jüri koos oma naise Hildaga paarisajakroonise pinali ning läks üleeile külla Änaris elavale Palu perele, kus kasvab kuus last. Sel sügisel läheb neist esimesse klassi Allar-Alex, kes oli kingituse üle silmanähtavalt üllatunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles