Varisemisoht sunnib kirikut aiaga ümbritsema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks nädalat tagasi avastati, et Paide Püha Risti kiriku räästast on kukkunud hulk kive teele.
Kaks nädalat tagasi avastati, et Paide Püha Risti kiriku räästast on kukkunud hulk kive teele. Foto: Tiit Reinberg/ Järva Teataja.

Kaks nädalat tagasi kukkus Paide Püha Risti kiriku räästast hulk kive teele, kus liiguvad inimesed. Et võimalikku õnnetust ära hoida, on kavas sinna ehitada kahemeetrine tara.

Paide Püha Risti kiriku juhatuse liige Andres Jalak ütles, et kirik pole kellegi õues asuv puukuur, kus võib remonti teha, kui selleks soov tuleb, mistõttu midagi kiiresti toimetada ei saa.


Jalak selgitas, et päev pärast varingu avastamist sõitis töömees tõstukiga üles ja kopsis lahtised kivid alla, kuid sellest hoolimata ei saa anda tagatist, et edaspidi midagi veel alla ei kuku. «Selleks ongi aeda vaja, sest praegu ei oska öelda, kas tööd jõuab tehtud kahe kuu või kahe aastaga,» lausus ta.


Paide Püha Risti kiriku õpetaja Algur Kaerma ütles, et ehitustöödest on kirikul alles jäänud planku ja sellest aed ka ehitatakse.
Praegu piirab ohtlikku ala renditud aed, kuid Kaerma selgitusel tuleb odavam ehitada uus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles