Nädala ilmaennustus: suur samm kevade poole

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siniliiliad ehk sillad Paides.
Siniliiliad ehk sillad Paides. Foto: Lugeja foto

Vara on lõplikult öelda, et talv on möödas, kuid lähem nädal on suur samm kevadele lähemale. Ka Ida-Eestist suurem osa vabaneb lumest. Päevad ei ole paraku varakevadiselt kirkad, sest meie ilma valitsevad jätkuvalt madalrõhkkonnad, annab teada ilmaennustaja Marko Kaasik.

Kolmapäeval jõuab Läänemerele madalrõhulohk, Loode-Venemaal paikneb kõrgrõhuala. Ilm on pilves selgimistega, Lääne-Eestis puhub mõõdukas lõunatuul, ida pool nõrk muutliku suunaga tuul. Ilm on pilves selgimistega ning kohati võib sadada vähest vihma ja lörtsi, öösel on õhutemperatuur +2 kuni -2 kraadi, päeval on 2–6 kraadi sooja.

Neljapäeval liigub nõrgenev madalrõhkkond Vahemerelt Kesk-Euroopasse ja selle põhjaserv mõjutab ilma Eestis. Ilm on vahelduva pilvisusega ja valdavalt sajuta, puhub nõrk kuni mõõdukas lõunatuul, õhutemperatuur öösel +2 kuni -2 ja päeval +2 kuni +7 kraadi. Reedel ühineb Kesk-Euroopa madalrõhkkond Norra merel paikneva tsükloniga, moodustub madalrõhuvöönd Skandinaaviast üle Baltimaade lõunasse. Puhub mõõdukas lõunatuul, ilm on pilves selgimistega, võib sadada vähest vihma ja lörtsi. Sooja on öösel ja päeval 1–5 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval madalrõhuvöönd püsib. Puhub mõõdukas edela- ja lõunatuul, ilm on vahelduva pilvisusega, ajuti sajab vihma ja lörtsi. Sooja ootame öösel 1–3 ja päeval 3–6 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles