Korras kodu toetab pereõnne

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reivikute pere tütar Kaidi (vasakult), ema Siiri, isa Allar, poeg Kaspar-Markus ja tütar Kaili on rahul, et lõpuks on neil päris oma kodu ning ei pea kartma, et keegi käsiks neil asjad pakkida ja välja kolida.
Reivikute pere tütar Kaidi (vasakult), ema Siiri, isa Allar, poeg Kaspar-Markus ja tütar Kaili on rahul, et lõpuks on neil päris oma kodu ning ei pea kartma, et keegi käsiks neil asjad pakkida ja välja kolida. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Riigi toel endale kodu ostnud ja seda remontinud lasterikkad pered teavad, et päris oma korras korter või maja annab vanematele ja lastele turvatunde, hingerahu ja leevendab pingeid.

Roosna-Allikul elavad Siiri ja Allar Reiviku kuuelapseline (3–18aastased) pere on näinud igasuguseid elukohti.
Üürikorteris on ahi kütnud ühe toa põrgukuumaks, aga teises toas vaatasid talvel jääkamakad nurkadest vastu. Külmetasid nad ka oma viimases üürikorteris, kuid midagi ette võtta polnud mõtet, sest elukoht polnud nende oma.
Pereisa Allar tunnistas, et alati oli veidi närviline olla, sest iial ei teadnud, millal omanik käsib asjad kokku pakkida.

Probleemide segapundar hakkas hargnema siis, kui Siiri ema kuulis KredExi kodutoetusest lasterikastele peredele.
KredEx andis Reivikutele 156 000 krooni, millest 50 000 krooni eest ostsid nad samast majast kolmetoalise korteri ja ülejäänu kulus remondile.

Kabala külje all elava seitsme lapse (3–15aastased) vanemad Kaido ja Marina Kivimägi on kahe aastaga KredExi antud 160 000 krooniga astunud suure sammu lähemale oma unistuste kodule.

Marina tunnistas, et seitse aastat tagasi ostetud eramuks ehitatud mõisa kunagine kõrvalhoone oli nukras seisus. Täpsemalt öeldes üsna elamiskõlbmatu.

JÄRVAMAA PERED
• 2008. ja 2009. aastal sai kodutoetust 13 Järvamaal elavat peret kogusummas 1 742 909 krooni.
• Kolmele perele on toetus välja makstud, kaheksa on töös ja kaks peret pole toetust kasutama asunud.
• Nimetatud peredes elab kokku 68 last: üheksalapselisi peresid on üks, seitsmelapselisi üks, kuuelapselisi kaks, viielapselisi neli ja neljalapselisi viis.

Allikas: majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles