Flora alistas tänu Kamsi lõpuminutite väravale Paide ja tõusis liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 19. vooru lõpetuseks alistas FC Flora kodusel Lilleküla staadionil 1:0 Paide Linnameeskonna, kohtumise ainsa värava lõi 87. minutil Gert Kams. Flora tõusis ühtlasi Premium liiga tabelis liidriks, edestades nüüd Tallinna Levadiat ja Nõmme Kaljut ühe punktiga. Paide jätkab 12 punktiga eelviimasel üheksandal kohal.

Enne mängu:

Eurosarjast langenud Flora leevendas kaotusekibedust eelmises voorus Viljandi Tuleviku vastu, lüües mulkide võrku neli vastuseta palli. Kaks korda sai jala valgeks Flora käesoleva hooaja suurim väravakütt Rauno Sappinen, ühe värava lisasid Rauno Alliku ja pika vigastuspausi järel Flora koosseisu naasnud ründaja Albert Prosa.

Pärast üllatuskaotust Narva Transile on Flora nüüd võitnud järjest kolm viimast Premium liiga kohtumist ja püsib endiselt tabeliliidri Levadia kannul, jäädes tiitlikaitsjast maha vaid punktiga. Paide üle on Flora viimastel aastatel armastanud võtta suureskoorilis võite, kuid tänavu on Linnameeskond mõlemas mängus neile kõvasti hambaid näidanud – aprillis suutis Flora Paide kaitse lahti muukida ja 2:0 võita alles kohtumise viimase kümne minutiga, mai keskel jäi Flora aga poolajaks koguni kaotusseisu ning alles Markus Jürgensoni penalti ja Rauno Sappineni tabamus tõid neile lõpuks 2:1 võidu.

Paide on kehva hooaja alguse järel mänginud tabelikeskmiku tasemel ning eelmises voorus oldi lähedal ka Sillamäe Kalevi üllatamisele, kui Jasper Uwaegbulam viis Paide juhtima. Jaroslav Kvassovi tabamuse järel tuli küll leppiga 1:1 viigiga, ent esimese ringiga vaid kaks punkti tabelisse kirja saanud Paide lisas neile teise ringiga kümme silma ning on nüüd 12 punktiga kaheksandal kohal olevast Tartu Tammekast vaid ühe võidu kaugusel. Sillamäe vastu saadud punase kaardi tõttu ei saa Flora vastu mängida Paide keskväljamootor Sander Sinilaid. Tagasi on aga esiründaja Vjatšeslav Zahovaiko, kes pidi eelmises voorus kandma mängukeeldu.

Küll aga on Paide üleminekuakna viimaste päevade jooksul teinud mitu väärt täiendust, kui esmalt toodi Levadiast laenulepinguga rünnakut tugevdama Artur Rättel. Täna lisandusid klubi ridadesse ka poolkaitsja Karl-Eerik Luigend ja keskkaitsja Joosep Juha, kelle saatis laenule FC Flora. Samuti naasis Paidesse Hispaanias õppinud kaitsja Joel Indermitte, kes mängis Järvamaa klubi ridades ka mullu.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Paide on jalad alla saanud ja näidanud, et on tugev meeskond. Meie jaoks on mäng tähtis ja peame nüüd nuputama, kuidas vastane üle mängida. Meid ootab ees terve rida kohtumisi kodumurul, kus on alati rõõm mängida.»

Flora poolkaitsja Andre Frolov: «Kuigi Paide on suve poole end käima saanud ja viimati tegid nad viigi Sillamäega, rahuldab meid sellest mängust vaid võit. See on meie kodumäng, läheme oma ideedega peale, näidata head mängu ja kolm punkti koju jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles