Tuulikki Bartosik: lood võivad sündida ka kajakate visadusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisid, erinevad muusikastiilid, sõbrad, suvaline jämm köögis… Täna Wabalinna majas oma trioga üles astuv Tuulikki Bartosik saab muusika loomisel jõudu argihetkedest elus endas.
Reisid, erinevad muusikastiilid, sõbrad, suvaline jämm köögis… Täna Wabalinna majas oma trioga üles astuv Tuulikki Bartosik saab muusika loomisel jõudu argihetkedest elus endas. Foto: Erakogu

Täna Wabalinna majas Villu Talsi ja soomlase Timo Alakotilaga musitseeriv, Inglismaal tuule tiibadesse saanud Tuulikki Bartosik eelistab suurtele lavadele ja pealinna melule pigem väiksemat seltskonda ning siirast huvi uue ja värske kuulamiskogemuse järele.

Olete oma eelviimase albumiga «Chatterbox» jõudnud Inglismaal ajalehe The Telegraph aasta parimate folkmuusika albumite edetabelisse. Teie lood on kõlanud BBC raadioeetris ja erinevatel rahvusvahelistel lavadel. Milles teie edu seisneb?

Mul on õnnestunud olla õiges kohas õigel ajal koos õigete inimestega ja teha tööd, mis mulle meeldib. Kohtusin oma duopartneri, inglise muusiku ja tantsija Hannah Jamesiga viis aastat tagasi Viljandi pärimusmuusika festivalil ja esimesest hetkest klappis meie koosmäng niivõrd mõnusalt, et otsustasime sobiva võimaluse tekkimisel tulevikus koos midagi ette võtta. Sobiv võimalus tekkiski. Goweri rahvamuusika festivali korraldaja Joy Toole kutsus meid koos esinema, teadmata meie ammusest unistusest duos mängida. Pärast esimest kontserti tulid inimesed plaati küsima ja me otsustasimegi selle valmis teha. Lindistasime nädala jagu walesi muusiku ja produtsendi Dylan Fowleri stuudios ning ühe päeva ka Brecon Beaconsi rahvuspargi koobastes. Musitseerisime hetkes ja lasime hetke ideedel ennast inspireerida. Koopalindistustest said plaadile neli improvisatsiooni, mis täiendavad stuudios tehtud ülesvõtteid. Plaat on Suurbritannias saanud tõepoolest hulga positiivseid arvustusi ja võlub kriitikuid ilmselgelt hetkes sündinud muusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles