Hiidlased väisavad maapäeval avastamata Kesk-Eestit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
maapäev amblas
maapäev amblas Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

7.-9. augustini võtavad Järvamaa vallad Säreveres vastu Eesti külade XI maapäeva "Kuulakem, külad kõnelevad!" külalisi. Imavere pakkus huvi hiidlastele, keda vald isegi elevusega kodukanti ootab.

Imavere valla kultuuritöö spetsialist Õnnela Lees ütles, et nende vallal on võõrustada kolm gruppi, kellest ühed on hiidlased. "Hiidlasi huvitab, kuidas inimene maal elab, nad on põhjendanud oma huvi siia tulla sellega, et pole varem siinkandis üldse käinud," ütles Lees. Ta lisas, et ka Imavere vallal on põnev kaugelt tulnuid vastu võtta, huvi on kindlasti mõlemapoolne.

Lees selgitas, et neil on kavas paari päeva jooksul käia läbi kõik külad ja vaadata, mil moel keegi kusagil tegutseb, kindlad sihtpunktid Imaveres on rahvamaja, spordimaja ja Eesti piimandusmuuseum. Sisse astutakse ka Sassi talu jaanalinnufarmi, tutvustatakse kohalikku jahiturismi, kurgikasvatajat ja maanõuniku Triin Tõnissoni pudelmaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles