Kohus mõistis purjus liiklusmõrvari ligi viieks aastaks vangi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surmaavarii kohtuprotsessil esines Marko Kadak (vasakul) kannatanu ja Osvald Puu süüdistatavana.
Surmaavarii kohtuprotsessil esines Marko Kadak (vasakul) kannatanu ja Osvald Puu süüdistatavana. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide kohtumajas kuulutati täna keskpäeval välja kohtuostsus, mis mõistis Osvald Puu süüdi eelmise aasta septembris Paides Reopalus kahe inimese surmaga lõppenud üliraske liiklusõnnetuse põhjustamises ning karistas teda nelja aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega.

Sellele lisandus Puu varasem tingimisi karistus neli kuud ja 28 päeva, mistõttu on lõplik karistus vabadusekaotus viis aastat ja 28 päeva.


Selle kohtuotsuse saab 15 päeva jooksul vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.
Osvald Puu ega tema kaitsja ei osanud pärast otsuse väljakuulutamist öelda, kas nad kaebavad selle edasi või mitte.


Puu kinnitas varem kohtus, et ei mäleta, kuidas avarii juhtus, ega oska öelda sedagi, kas tema ikka oli roolis.
Raske õnnetus juhtus eelmise aasta 22. septembri varahommikul Paide linna piiril, kus sõiduauto Honda läbis ringtee vastassuunas, sõitis üle kergliiklustee kraavi ja paiskus vastu puud. Politsei sai õnnetusest teate pärast kella 9.


Katusele rullunud autos hukkusid 34aastane Ain ja noor naine Ingrid. Kiirabi viis Järvamaa haiglasse raskelt vigastatud Osvaldi (siis 48aastane), Maariuse (25) ja Marko (35). Kõik sõidukis olnud inimesed olid purjus. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles