Hundid ründavad koduõues

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallas Karjakülas asuva Saueaugu talu perenaisel Maret Kaldil veristasid hundid vasika ja tapsid koera. Nüüd püüab ta veisekarja kaitsta ja meelitab neid heinaga ööseks kodulähedasele karjamaale.
Türi vallas Karjakülas asuva Saueaugu talu perenaisel Maret Kaldil veristasid hundid vasika ja tapsid koera. Nüüd püüab ta veisekarja kaitsta ja meelitab neid heinaga ööseks kodulähedasele karjamaale. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi valla Karjaküla elanikud jäid huntide rünnaku tõttu ilma lammastest ja koerast, keskkonnaamet kinnitab huntide rohkust ja nende tapatööde arvu neljakordistumist.

Tänavu märkas Türi vallas Karjakülas asuva Koluvalma talu peremees Toomas Lepind esimesi huntide külaskäigu jälgi lambakarjas juba augusti lõpu poole. «Olid mõne lamba murdmise jäljed ja et nad võtsid viisakalt söögi tarbeks, siis ka jahimehena suhtusin sellesse mõistvalt,» lausus ta.

Kui huntide murdmisisu hakkas kasvama ja karja jäi tapatööst maha juba viis-kuus lammast, oli Lepindil tahtmine jahimehena püssi järele haarata. «Kuid euroseaduste järgi on hundid nüüd kui lemmikloomad, keda võid küttida vaid 1. novembrist 1. veebruarini. Enne tuleb nende tegevust vaid pealt vaadata ja neid käteplaksutamisega eemale ajada. Selline on olukord,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles