Paide linnaeelarve kuivas kokku

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Eile läbis Paide linnavolikogus esimese lugemise järgmise aasta Paide linnaeelarve, mille mahuks kujuneb järgmisel aastal üle 117 miljoni krooni ehk 7,48 miljoni euro.

Linnapea Kersti Sarapuu sõnul on järgmise aasta linnaeelarve puhul suurimaks muutuseks euro kasutuselevõtt, mistõttu on ka eelarve kogumaht numbriliselt märksa väiksem kui seni harjutud on. „Kui euro tulek välja jätta, siis on linnaeelarve põhiolemuselt ikka selline nagu ta viimastel aastatel olnud on – koolid-lasteaiad, kultuurikeskus, spordi- ja tervisekeskus ja teised hallatavad asutused jätkavad teenuste pakkumist, linnatänavad ja kõnniteed saavad hooldatud, tänavaaugud lapitud, spordiklubid ja abivajajad toetatud ning kõik muud elanike jaoks vajalikud teenused pakutud,“ ütles Sarapuu.


„Investeeringuteks oleme 2011. aastal ette planeerinud ligikaudu kolm miljonit krooni ning eelarvevahendeid on ette nähtud vahendid ka Paide Paepäevade, jüri- ja jõululaada, teiste traditsiooniliste kultuuri- ja spordiürituste ning ka Paide linna 720. sünnipäeva suurejooneliseks tähistamiseks,“ lisas Sarapuu. „Samuti kirgastab Paide kultuurielu ka Tallinna saamine Euroopa kultuuripealinnaks, sest kultuurilinnade võrgustiku kaudu, kuhu kuulume, jõuab osa Kultuuripealinna programmist ka Paidesse.“


2011. aasta linnaeelarve suurimaks tuluallikaks on füüsilise isiku tulumaks 59 miljoni krooniga, suurimaks kuluallikaks aga haridusvaldkond, kuhu järgmisel aastal kulub kokku üle 46 miljoni krooni. „Järgmiseks aastaks oleme prognoosinud pisut suuremat tulumaksulaekumist, kui tänavu linnaeelarvesse laekub, lootuses, et järgmisel aastal hakkab majanduses paremini minema ning et see mõjub ka töötuse vähenemisele ning palkade tõusule,“ lausus Sarapuu.


„Majandusbuumi aegadega ei saa paraku aga eelarvet võrrelda, sest siis ulatus selle kogumaht üle 200 miljoni kroonini ning näiteks peamiseks eelarve tuluallikaks olevat üksikisiku tulumaksu laekus ligikaudu kolmandiku võrra rohkem ehk 82 miljonit krooni, küll saab aga öelda, et rasked ajad hakkavad seljataha jääma ja edaspidi läheb taas paremaks.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles