Õpilased sõbrutsevad õpetajatega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebookis on lihtne saada õpetaja sõbraks – tuleb vaid klikata «lisa sõber» ning oodata pedagoogi otsust. Paide gümnaasiumi VI klassi juhataja Siiri Sitska lausus, et ta on Facebookis vastu võtnud nii oma praeguste kui ka endiste õpilaste sõbrakutseid, siiski iga kord kaaludes, kas tahab noort oma tutvusringi lisada.
Facebookis on lihtne saada õpetaja sõbraks – tuleb vaid klikata «lisa sõber» ning oodata pedagoogi otsust. Paide gümnaasiumi VI klassi juhataja Siiri Sitska lausus, et ta on Facebookis vastu võtnud nii oma praeguste kui ka endiste õpilaste sõbrakutseid, siiski iga kord kaaludes, kas tahab noort oma tutvusringi lisada. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Õpetajad suhtlusportaalis Facebook õpilasi sõbraks lisama ei kipu ja jälgivad, et väga isiklik teave noorteni ei jõuaks. Siiski tunnistavad õpetajad, et internetisõprus annab võimaluse kiigata õpilaste maailma.

Paide gümnaasiumi VI klassi juhataja Siiri Sitska lausus, et ta on Facebookis vastu võtnud nii oma praeguste kui ka endiste õpilaste sõbrakutseid, siiski iga kord kaaludes, kas tahab noort oma tutvusringi lisada. «Samas pole mul olnud juhuseid, mil mind oleks tahtnud sõbraks inimene, keda mina ei taha võtta,» lisas ta.


Populaarse suhtlusportaali plussiks peab Sitska võimalust vahetada kiiresti teavet. Õpilastega pole seda võimalust küll seni tarvis läinud, küll on Järvamaa kodutütred oma ringkonnavanemalt tahtnud õhtuti mõnda asja täpsustada või pärida.


Samuti annab Facebook Sitskale võimaluse kiigata oma õpilaste maailma. «Mõni laps avab ennast seal hoopis teisest küljest, mida ma polnud tema puhul märganudki, see võimaldab mul õpilast palju paremini tundma õppida,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles