Viieteistkümne aastaga muutub nii mõndagi

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasiumi vilistlane Triinu Viires laenutab vanemraamatukoguhoidjalt Siiri Murult ülikooli filoloogiaõpingute tarvis Mihkel Muti «Vana Fabiani nutulaulu» ja Tammsaare «Ma armastasin sakslast».
Paide ühisgümnaasiumi vilistlane Triinu Viires laenutab vanemraamatukoguhoidjalt Siiri Murult ülikooli filoloogiaõpingute tarvis Mihkel Muti «Vana Fabiani nutulaulu» ja Tammsaare «Ma armastasin sakslast». Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Oma maja – unistus on see ikka olnud ja esialgu unistuseks jääbki,» kirjutab Eha Palm Järvamaa keskraamatukogu ajalooraamatus. Täna täitub 15 aastat, kui kogu pääses Posti 12 lekkiva katuse alt Laia 33 soojadesse ruumidesse. Siiski mitte veel oma majja.

Neljapäeva keskpäeval on teise korruse laenutussaalis raamatukogule omaselt vaikne. Vanemraamatukoguhoidja Siiri Muru suhtleb ühe lugejaga, Helle Orav ütleb, et tavaliselt on neljapäeviti sel ajal juba päris rahvarohke, aga päevad pole vennad.

Lugemisnurgast on kuulda ajalehtede-ajakirjade lehitsemise krabinat. «Päevakeskuse inimesed on tulnud ka uudiseid lugema,» märgib Muru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles