Tasuta kursused aitavad tööle saada

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ellisa Matsalu

Haridus- ja Teadusministeeriumis valmis uus täienduskoolituse riiklik koolitustellimus, mis toob inimesteni 471 tasuta kursust kolmekümne kahes valdkonnas.

Kursused toimuvad kutseõppeasutustes ja kutseõpet pakkuvates rakenduskõrgkoolides üle Eesti ning on suunatud täiskasvanutele, kelle konkurentsivõimet ja toimetulekut tööturul aitab kursusel õpitav oluliselt parandada.

Täienduskoolituse riiklik koolitustellimus on suunatud täiskasvanutele, kes pole saanud erialast ettevalmistust või kelle oskused vajavad kaasajastamist. Tasuta kursused tagavad ligipääsu koolitusele olenemata inimese majanduslikust olukorrast või haridustasemest. Kursused on valitud koostöös koolidega lähtudes valdkondlikust ja piirkondlikust koolitusvajadusest.

Programmijuhi Kairi Solmanni sõnul pakutakse seekord kõige enam kursusi arvutikasutuse, majutamise ja toitlustamise ning ehitusega seotud teemadel. Järvamaal saab õppidak a näiteks lambakasvatust ning hobuste aretamist, aga ka fassaadide soojustamist või pottsepatööd.

Kursusi rahastavad Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium tegevuse „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste parandamine“ kaudu. Aastatel 2009-2015 on pakutud tasuta tööalaseid kursusi rohkem kui 42 000 inimesele.

Täpsema info kursuste ja nendele registreerimise kohta leiate siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles