«Tõe ja õiguse» aastal Lennukiga Tammsaarest

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare kuuendal mälestuspäeval arutlesid kirjaniku teoste ja tegelaste üle dramaturg ja lavastaja Urmas Lennuk (vasakul) ja "Plekktrummi" saatejuht Joonas Hellerma.
Tammsaare kuuendal mälestuspäeval arutlesid kirjaniku teoste ja tegelaste üle dramaturg ja lavastaja Urmas Lennuk (vasakul) ja "Plekktrummi" saatejuht Joonas Hellerma. Foto: SA A.H. Tammsaare Muuseum Vargamäel

 «Tõde ja õigus» on teos, mida saame võtta nagu oma rahva piiblit, Tammsaare näitab kätte, kust me pärit oleme, ta on kirjutanud sellest viis osa, mis peavad vastu sajale aastale – ja see on väärtus omaette.

Nii arutles Anton Hansen Tammsaare sünni- ja esikromaani sündmuskohas Vetepere külas lavastaja ja dramaturg Urmas Lennuk. Teda ärgitas Tammsaare ja tema teoste tegelaste üle mõtisklema «Plekktrummi» saatejuht Joonas Hellerma.

Oli 1. märts, Tammsaare mälestuspäev. Oktoobris täitub suurromaani esimese osa ilmumisest 90 aastat – elame tänavu «Tõe ja õiguse» aastas, mida kirjaniku koduvaldki tähistab mitmeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles