Maakonna kõrgeim autasu ootab kandidaate

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Vapimärk
Järvamaa Vapimärk Foto: AFP / Scanpix

Järvamaa vapimärgi nõukogu ootab 31. jaanuariks taotlusi autasustamiseks maakonna kõrgeima autasuga.

Vapimärgi nõukogu vaatab esitatud taotlused läbi ja otsustab, keda autasustada. Kaheksaliikmelise Vapimärgi nõukogu moodustab maavanem ja selles on neli maavalitsuse ja neli omavalitsuste liidu esindajat.
Vastavalt Järvamaa vapimärgi statuudile võivad taotlusi märgi andmiseks esitada valla- ja linnavalitsused ning volikogud, Järvamaal tegutsevad juriidilised ja üksikisikud, erakonnad, liidud, seltsid, ühingud, klubid.


Järvamaa vapimärk on maakonna kõrgeim autasu ja seda antakse välja alates 1998. aastast. Autasu annavad välja Järva maavanem ja Järvamaa omavalitsuste liit Järvamaa elanikele, erandina ka Eesti ja välisriikide kodanikele, kellel on eriti silmapaistvaid isiklikke teeneid Järva maakonna ees. Märk antakse kavaleridele üle üks kord aastas Eesti vabariigi aastapäevaks. Järvamaa vapimärgi kavalerid kantakse auraamatusse.


Vapimärgiga on seni autasustatud 30 inimest.
Taotlused tuleb saata Järva maavalitsusse aadressil 72713 Paide Rüütli 25 või e-posti aadressil jmv@jarvamv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles