Juhtkiri: Kiitusega ei tasu koonerdada

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure osa tänasest lehest võtavad enda alla tublid järvalased, sportlased, kultuuriinimesed ja noored, keda eile õhtul tunnustati.
Järgmisel reedel kuulutavad Järvamaa omavalitsuste liit ja Järva Teataja välja aasta teo võitja. Sellele nimetusele kandideerib 13 tegu, mille vahel saate, head lehelugejad, veel viimaseid päevi oma valiku teha.
Kuu aja pärast jagatakse aga maakonna suurimat tunnustust, Järvamaa Vapimärki, millele praegu maavalitsus kandidaate ootab.
Pärast selliste autasude väljaandmist võib ikka kuulda nurinat, miks sai see inimene ja mitte too teine, kes palju rohkem esiletõstmist väärinuks.
Järva Teataja kutsub üles inimesi julgemalt niisuguste valikute eel kandidaate üles seadma. Sageli pikendatakse konkursside tähtaegu, sest õigeks ajaks ei laeku ühtegi kandidaati, või oli neid liiga vähe.
Kui inimeste hajameelsust võib veel mõista, siis see, et vallavalitsused oma tublisid inimesi esile ei tõsta, on lausa kurjast.

Nagu näitab tänane küsitlus, pole tähtis tunnustus üksnes see, mille annab kätte maavanem või president, samamoodi võib südame soojaks teha lihtsa inimese käepigistus ja hea sõna.
Väga palju on viimasel ajal saanud sarjata sahamehed, kui teed on kinni tuisanud või halvasti lahti lükatud.
Samas on need mehed teinud samal ajal lugematu arvu ületunde, et inimesi lumevangist vabastada.
Kui teie külavahetee on hästi lahti lükatud, peatage ükskord see traktor, tänage töömeest ja pakkuge talle näiteks tükike omaküpsetatud kooki. Kindlasti teeb see sahamehel südame soojaks ja annab jõudu järgmisel öösel pärast nappi und taas tööle asuda.
Kiitust väärivaid inimesi on meie ümber palju rohkem kui aurahasid, mistõttu ei tasu kitsi olla hea sõnaga, mis ei maksa midagi. Pärast on endalgi parem tunne, kui olete saanud kellegi meele rõõmsamaks teha.
Tublidest inimestest andke alati teada ka Järva Teataja toimetusse, sest eks Järva Teataja isikuloodki ole omamoodi autahvel, kuhu jõuavad meie seast tublimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles