Euro suurendas kaardimaksete osa

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Maksimarketi kassapidaja Liidia Roosioja lausus, et 
põhiosa ostjatest tasub kauba eest kaardiga juba nüüdki.
Paide Maksimarketi kassapidaja Liidia Roosioja lausus, et põhiosa ostjatest tasub kauba eest kaardiga juba nüüdki. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Metallrahaga arveldamise vältimiseks on hakanud inimesed kauplustes sularaha asemel veelgi rohkem pangakaartidega maksma.

Järva tarbijate ühistu kaubandusjuht Priit Teder ütles, et eurole üleminek oli ette valmistatud, mistõttu läks kõik plaanipäraselt ja suuri probleeme ei tekkinud.
Teder tunnistas, et viimase kahe nädala jooksul on inimesed kasutanud kauplusi ka kui rahavahetuspunkte, ostes 500 krooni eest mõne väikse asja ja saades siis ülejäänu eurodes tagasi.


Ainus muutus, mida euro tulek on kaubanduses põhjustanud, on Tedre tähelepanekut mööda asjaolu, et pangakaardiga maksete hulk on suurenenud ja sularahaga arveldamine vähenenud. «Seda on kinnitanud ka minu kolleegid,» lisas ta.


Teder usub, et pangakaardiga maksete osa suureneb veelgi, sest inimesed ei taha suurt hulka metallraha kaasas kanda. «Keskmiselt kaks kolmandikku klientidest kasutab poes pangakaarti ja kolmandik sularaha,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles