Koprapoeg tutvub koduveega

Ingmar Muusikus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ingmar Muusikus

Juunis hakkavad kopralapsed pesast väljas käima. Õhtused ujumistiirud kodujõel on esimene tutvus maailmaga. Võimalikke ohte ei oska lapsearu veel õieti hinnata, nii võib inimene paadiga vaikselt liikudes pisikesele karvakerale lausa külje alla libiseda. Väikest koprahakatist käeulatuses sulistamas näha on muidugi vahva.   

Kolmenädalase koprapoja väljanägemine on pea samasugune nagu vanal piibril. Justkui oleks tegu vähendatud koopiaga. Sakriskarvalisel beebil on kerepikkust vaid 25 sentimeetri jagu (täiskasvanul 80), mustad silmad peas säramas, tilluke lapik saba taga nagu kustutuskumm.

Neli mais sündinud karvast poega omandavad esmase ujumisoskuse juba esimestel elutundidel. Pesa sisebasseinis on nad paar nädalat lustinud ja harjutanud. Kui sukeldumine selge, saab veealuse tunneli kaudu minna pesast suurde vette. Vajadusel oskab koprapoiss edastada ka peamist ohusignaali – lajatada  sabakesega vastu vett nii, et pritsmeid lendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles