Järvamaal viidi postkontoritesse 3,4 miljonit krooni

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaanuari kahel esimesel nädalal vahetati Eestis kroone eurodeks 179 postkontoris. Postkontorite vahendusel väljastati 6 482 462 eurot ning toimus 42 167 rahavahetuse tehingut.

Järvamaal vahetasid raha kaheksa postkontorit.
Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder lausus, et vahetatavad summad algasid paarist kroonist. Tehinguid oli 1710, keskmine summa 2400 krooni. Järvamaal toodi postkontoritesse ligi 3,4 miljoni krooni. See tähendab, et eurosid väljastati ligi 219 000.

Suder sõnas, et kui esimesed rahavahetuse päevad ei olnud väga aktiivsed, siis ülejäänud päevad olid töörohked. «Kliendid olid rahul, et neil oli võimalus ka kohalikus postkontoris raha vahetada. Üllatavalt palju toodi krooni sente,» ütles ta. «Klienditeenindajad olid tublid, nendega vesteldes on tunda hääles uhkust, et nad said osaleda nii suures ja tähtsas protsessis.»
Postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult lausus, et kõige enam kasutati rahavahetusteenust Harju- ja Pärnumaal.

14. jaanuarist juuni lõpuni saab kroone vahetada eurodeks kõikides sularahateenuseid pakkuvates pangakontorites, piiratud kontorivõrgus saab seda teha aasta lõpuni. Alates 2012. aastast vahetab Eesti Pank kroone eurodeks ametliku kursi järgi ja teenustasuta.
Eesti on esimene riik, kes kasutas eurole üleminekul postkontorite võrgustikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles