Festivalil saab näha visuaalset arvamusavaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuraator Kati Ilves kinnitas, et kuigi videokunstinäitus tuuakse Paidesse esmakordselt, siis peljata seda ei tasu, sest meelepärase teema peaks üheksa teose hulgast leidma endale igaüks.
Kuraator Kati Ilves kinnitas, et kuigi videokunstinäitus tuuakse Paidesse esmakordselt, siis peljata seda ei tasu, sest meelepärase teema peaks üheksa teose hulgast leidma endale igaüks. Foto: Erakogu

Päev enne festivali, 11. augustil kell 18 avatakse Paide kiriku tagusel Galerii-nimelisel alal videonäitus, mis toob vaatajani viimase kahekümne aasta jooksul nii meedias kui ka ühiskonnas laia kõlapinda leidnud teemadel põhinevad videokunstiteosed.

Näituse kuraator Kati Ilves, kes on ühtlasi ka järgmise Veneetsia biennaali Eesti paviljoni kuraator, selgitas, et mõte tuua arvamusfestivalile videonäitus sündis tänu festivali läbivale teemale, milleks on tänavu ekraan ja seetõttu tundus videokunstile keskenduda igati loogiline.

Koostöös Kumuga valminud ja spetsiaalselt arvamusfestivalile kureeritud näitus kannab pealkirja «Raputada, mitte segada. Valik Eesti videokunsti 1997–2015».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles