Linnapea annetas kogu teenistuse parteile

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnapea Kersti Sarapuu on rahul, et tema ametiajal on Vallitorn ümber ehitatud ajakeskuseks Wittenstein, kus teiste eksponaatide hulgas näeb esimese vabariigi aegse Paide linnapea kabinetti.
Paide linnapea Kersti Sarapuu on rahul, et tema ametiajal on Vallitorn ümber ehitatud ajakeskuseks Wittenstein, kus teiste eksponaatide hulgas näeb esimese vabariigi aegse Paide linnapea kabinetti. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Keskerakonna Järvamaa piirkonna esimees Kersti Sarapuu tunnistab, et kogu tema linnapeapalk on läinud partei kassasse, lisaks sellele on erakonnatööd toetanud ka pere teised liikmed.

Kui kaitsepolitsei avalikustas, et Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin lubas Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot toetust, avaldas mitu piirkonda talle toetust. Järvamaa piirkond pole küsimust seni arutanud. Miks?


Siit valitud riigikogu liige Arvo Sarapuu andis Järva Teatajale kohe intervjuu, kus ütles, et ühtegi suppi ei sööda nii palavalt, kui seda keedetakse. Me ei pidanud enam vajalikuks uut toetusavaldust teha.


Kuivõrd on rahaskandaali asjaolud teile nüüd selged?


Arvan, et mitte kellelegi pole need kunagi päris selged. Meie ringkonna esinumber, tõekomisjoni liige Enn Eesmaa ütles, et kapolt nad küsitud dokumente ja helilinte ei saanud ja tegid Savisaarele ettepaneku pöörduda kohtusse.


Piirkonna esimehena käib ka teie käest erakonna raha läbi. Olete kindel, et raha on ausal teel saadud?


Erakonnast saadud raha on imevähe, kõik siinsed kulud katan omateenitud rahaga. Oleme mõlemad Arvoga raha annetanud, viimase suurema annetuse tegi meie tütar, et saaksime katta kõik piirkonna kulud.


Olete varem väitnud, et riigikogu eelmiste valimiste alla panite oma raha 250 000 krooni (15 977 eurot) ja seekord peaks kolm siinset esinumbrit panema igaüks 100 000 krooni (6391 eurot). Kust te nii palju raha saate?


Minu palk pole väike, 24 800 krooni (1585 eurot). Olen oma palga maksnud kogu aeg piirkonna ülesehitamisse. Mis seal salata, eks ma ela abikaasa rahakoti peal. Ilma meie perefirmata ei saaks seda muidugi endale lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles