Häbiplekist sõidutee saabki uue katte

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee Kirna tallidest Poaka küla tänavate sissesõitudeni saab tee-ehitajate kõnepruuki kasutades vaese mehe asfaldi.
Tee Kirna tallidest Poaka küla tänavate sissesõitudeni saab tee-ehitajate kõnepruuki kasutades vaese mehe asfaldi. Foto: Dmitri Kotjuh

Aasta tagasi pidasid Järva Teataja lugejad maakonna kõige auklikumaks teeks Türi valla Poaka küla teelõiku, eile algasid seal pindamistööd, mis teevad lõpu aukudele ja tee halvale mainele.

Türi Halduse juhataja Enn Mäger ütles, et Kirna hobusetallist algava ning Pihlaka ja Ülejõe tänava sissesõiduni viiva lõigu remont algas tegelikult juba mõne nädala eest. Kohe ei mindudki tee kallale, vaid esmalt tuli uuendada teeäärseid kraave. «Kraave tuli korrastada ja puhastada ning kus vaja, ka sügavamaks kaevata. Samuti vajasid puhastamist ja mõnel pool uuendamist teetruubid,» selgitas ta.

Mägra selgitusel tuli kraavidele tähelepanu pöörata seetõttu, et tee kehvus oli suures osas tingitud just liigvee sattumisest teele ja tõsiasjast, et vesi ei voolanud sealt ka ära, vaid lagundas pinnast ja teetammi nii, et tekkisidki suured augud. «Korralik kraavivõrgustik peaks hoidma nüüd teetammi paremas seisus ning tagama liigvee mittesattumise teele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles