Elu õpetas otsima, leidma ja tegutsema

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle aegade on Imaveres  kestma jäänud Aino Kärdi algatatud tava registreerida  pidulikult laste sünde. See pilt laste nimepeolt  on tehtud Imavere kultuurimajas 1972. aastal.
Üle aegade on Imaveres kestma jäänud Aino Kärdi algatatud tava registreerida pidulikult laste sünde. See pilt laste nimepeolt on tehtud Imavere kultuurimajas 1972. aastal. Foto: Järvamaa muuseum

«Sõna kodu ja kodu-uurimine viib meid jälle tagasi lapsepõlvemaile, rehetoa suitsusooja ja sammaldunud katusega kodutallu. Sõna kodu teeb soojaks ja hellaks ka kõige karmima südame.»

Nii on kirjutanud Imavere koduloouurija, kultuurielu teerajaja, kooliõpetaja Aino Kärt (19. märts 1921–25. oktoober 1993) endast 1972. aastal.

Augusti viimasest pühapäevast on rahvamaja ees pink, millel istudes on hea mõelda nii temale kui ka tema osale kohalikus ja maakonna kultuuriloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles