Talveoaas meelitab nautlejaid üle maa

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Kohkide poeg Rait on heaks näiteks, et lumelauasõit sobib ka pisikestele mudilastele. Oluline on aga sealjuures  isa-ema toetav käsi.
Perekond Kohkide poeg Rait on heaks näiteks, et lumelauasõit sobib ka pisikestele mudilastele. Oluline on aga sealjuures isa-ema toetav käsi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ilusal talvehommikul Valgehobusemäele lustima minek võib osutuda küll ootamatult raskeks katsumuseks, kuid kohapeale jõudnute seas enesega rahulolematuid eriti näha ei õnnestu.

Karge laupäevahommik head ei tõota. Kütuse otsa lõppemisest teada andev märgutuli ja järgnev tanklas käik röövivad niigi vähest aega.
Peaaegu poolesaja kilomeetrine reis Valgehobusemäele jõuab Paide vallas esmalt üllatada metsaveoautolt teele kukkunud palgiga, Roosna-Alliku lähistel kahe üksiku mootorsaanimehega ja alates Kaalepi ristist tõelise taliteega, kus enamjaolt lookleb vaid üksainus sõidujälg. See ainuski on kuratlikult libe.
Väikese hilinemisega, kuid kohale siiski jõuame. Autodest pungil parklas leidub veel mõni vaba koht.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles