Auruvedur Kaspar saadeti Türilt Võrru filmivõtetele

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auruvedur Kaspari saabumine Türi jaama oli kui suur rahvapüha: taastatud vedurit tulid tervitama nii need, kes 57aastase Kaspari kunagisi sõite veel hästi mäletavad, kui ka need, kes tahtsid auru pahvivat vedurit esimest korda elus oma silmaga näha.
Auruvedur Kaspari saabumine Türi jaama oli kui suur rahvapüha: taastatud vedurit tulid tervitama nii need, kes 57aastase Kaspari kunagisi sõite veel hästi mäletavad, kui ka need, kes tahtsid auru pahvivat vedurit esimest korda elus oma silmaga näha. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Üle mitme aasta elule äratatud auruvedur võttis ette pika reisi Türilt Lõuna-Eestisse.

Võrus aset leidvate filmivõtete tarbeks puhuti üle mitme aasta taas elu sisse täiesti ainulaadsele ja ajaloolisele auruvedurile. Kuidas Kaspar osatäitmisega toime tuli, näeb paari aasta pärast, mil Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud film "Seltsimees laps" kinolinale jõuab.

Vaata täpsemalt videost

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles