Uue parkla avab rattavõistlus

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta rattaparkla Türil
Tasuta rattaparkla Türil Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval kell 13 läheb ametlikult käiku Türil raudteejaama uus jalgratta- ja autoparkla.  Nüüd saavad rongile minejad jätta oma kaherattalise  selleks ehitatud varjualuse hoidlasse, peale selle on uues parklas juures mitukümmend autokohta.

Projekti tulemusena valmis 39 parklakohta sõiduautodele, 20 varjualust jalgrattaparkla kohta, millest 10 on tavaparkimiseks ja 10 esimesena Järvamaal telefoni teel kasutatavad Bikeepi nutiparkla kohad.

Paigaldatud on kuus tänapäevast leedtänavavalgustit, liiklusmärgid, prügikastid  ja  turvakaamera, mis ühendatakse linna turvakaamerate jälgimisvõrku. Parklakompleksi tehtud teekattemärgistus ja haljastust.

Türi vallavalitsuse arendusjuht Üllar Vahtramäe selgitusel oli projekti eesmärk luua turvaline juurdepääs Türi raudteejaamale ja siduda raudteeliiklus muud liiki transpordiga. „Kuna inimesed kasutavad erinevaid liikumisviise, siis ümberistumine peab olema mugav ja turvaline. Bussiliiklus peab olema korraldatud nii, et inimesel, kes rongilt tuleb või rongile läheb, on võimalus oma teekonda jätkata suure ajakuluta. Parklast saavad kasu kõik ühistranspordi kasutajad ja see on juba aktiivselt kasutuses."

Vahtramäe lisas tänu kõigile headele koostööpartneritele.

Projekti rahastus tuli Euroopa Ühtekuuluvusfondi meetmest „Raudteeliikluse arendamine ja erinevate liikumisviiside ühendamine". Meetme töötas välja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Parklat ehitas Lemminkäinen Eesti AS, omanikujärelevalvet tegi AS Järva Teed.

Projekt maksis 114 459 eurot, millest 88 192 eurot tuli keskkonnainvesteeringute keskuse kaudu Euroopa Ühtekuuluvusfondist. Türi valla omaosalus oli 26 267 eurot.

Kolmapäeval, 21. septembril kell 13 algaval avaüritusel korraldavad Türi noortekeskus ja maanteeamet ka laste jalgrattavõistluse ning räägivad ohutust liiklusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles