Vaata, mida avastas revisjonikomisjon Paide linnavalitsust kontrollides

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Janno Lehemets avalikustas oma blogis, et möödunud aastal tegi komisjon kontrollkäike linnavalitsusse, Paide gümnaasiumi ja SA Paide Haldusse, kuid rikkumisi ei avastanud.

Komisjon uuris isiklike sõiduautode ametisõitudeks kasutamise kulude ja mobiiltelefonide kulude hüvitamist 2009. aastal.


Lehemetsa ülevaade revisjonikomisjoni tööst:
Paide linnavolikogu revisjonikomisjon koosseisus Mihhail Feštšin, Jaan Anspal ja Janno Lehemets tegi 2010. aastal kontrollkäigu Paide linnavalitsuses, Paide gümnaasiumis ja SA Paide Haldusse.
Esmalt kontrollis revisjonikomisjon Paide linnavalitsuse töötajatele ning linna hallatavate asutuste juhtidele isiklike sõiduautode ametisõitudeks kasutamise kulude ja mobiiltelefonide kulude hüvitamist 2009. aastal. Rahaline piirmäär teenistujatel oli kuni 2000 krooni kuus ja lähetusel viibimisel on piirmäär läbisõidu ühe kilomeetri kohta 4 krooni.


Revisjonikomisjon tuvastas, et linnvalitsus on teinud väljamakseid linnapea käskkirjaga kehtestatud limiitide piires. Paide linnavolikogu kehtestas määrusega 2009. aastal linnapeale sõiduki kompensatsiooniks 5000 krooni ja abilinnapeadele 4000 krooni kalendrikuus.

Revisjonikomisjon tuvastas, et piirmäärasid pole ületatud.
Komisjon tõi välja asjaolu, et kontrollitud perioodil on töötajate sõidupäevikud täidetud erinevalt. Mõnel töötajal on detailideni välja toodud sõidu eesmärk ja kellaaeg, samas mitmel töötajal on info sõitude kohta minimaalne. Alates 2010. aastast seda probleemi enam pole, sest kõigil autokompensatsiooni saavatel töötajatel tuleb täita ühesugune blankett.


Mobiiltelefonide kulud olid samuti hüvitatud ettemääratud limiitide piirides.
Järgmisena kontrollis revisjonikomisjon Paide linna 2009. aasta eelarve reservfondi kasutamist. Selgus, et reservfondist kasutati 584 712 krooni.
Raha eraldamise aluseks on võetud taotlused, mis sisaldavad taotleja andmeid, raha kasutamise eesmärki ja perioodi. Revisjonikomisjon on arvamusel, et 2009. aasta reservfondi on kasutatud sihipäraselt.


Augusti lõpus kontrollis komisjon Paide linnaga seotud mittetulundusliku tegevuse toetamist 2009. aastal. 2,46 miljonit krooni eraldati taotluste alusel järgmistesse valdkondadesse: elamumajanduse arendamine, linnavalitsuse seltsitegevus, linnavalitsuse vaba aja üritused, spordikoolid ja miljööalade arendamine. Dokumentatsioon oli korrektne ja revisjonikomisjonil pretensioone polnud.


2010. aasta viimased revisjonid viis komisjon läbi Paide gümnaasiumis ja Paide Halduses. Paide gümnaasiumis tuvastas komisjon, et 2009. aasta aastainventuur on läbi viidud seaduspäraselt ning Paide Halduses nägi, et ühishangetega on linnavalitsus aastas kokku hoidnud kümneid tuhandeid kroone.


2011. aasta revisjonikomisjoni tööplaani koostab revisjonikomisjon veebruaris ja revisjonidega alustab märtsis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles