Väikelinna tüdrukut muutis elu Texase metropolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätrin käis oma asendusperega aastavahetusel Colorados suusatamas.
Kätrin käis oma asendusperega aastavahetusel Colorados suusatamas. Foto: Erakogu

Üleeelmise suve lõpus pakkis Paide gümnaasiumi endine õpilane Kätrin Sibul (17) kohvrid, istus lennukile ja lendas ihuüksinda üle Atlandi ookeani Texasesse, et veeta vahetusõpilasena üks õppeaasta Ameerikas.

Kätrin õppis üheksandas klassis, kui kaks rahvusvahelist õpilasvahetust korraldava ühenduse (YFU) vabatahtlikku käisid Paide gümnaasiumis õpilasvahetusest rääkimas. Kätrin oli kuulajatest ainus, kes võttis laua pealt lugemiseks kaasa ühenduse ajakirja. Koju jõudnud, täitis ta ära ankeedi, et on programmist huvitatud. Nii oli asi otsustatud.

Esialgu Kätrin varjas sõprade ees oma plaani. «Kartsin, et äkki ma ei saa hakkama, ja siis on teised pettunud, et üritasin küll, aga ei tulnud midagi välja,» lausus ta. Kätrini inglise keel polnud kuigi hea, kuid vahetusõpilaseks tahtjad pidid sooritama keeletesti. Esimesel korral see tal ei õnnestunudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles