Noored vajavad isekerkivaid prilllaudu ja laadimiskarpi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolinoorte ühepäevases ettevõtluslaagris sündis hulga ideid elust enesest nagu isekerkiv prilllaud ja soojendatavad saapad. Parimaks hinnati mobiilide laadimiskarbi mõte.

Teisipäeval kogunes Paidesse Wabalinna majja maakonna X–XII klasside õpilaste ettevõtluslaagrisse viiest koolist 22 ettevõtlushuvilist. Järvamaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse koordinaatori Reelika Lepiku ütlust mööda genereeriti 12 tunni jooksul ideid, millest võiksid sündida õpilasfirmad. «Ideed sündisid elust enesest. Tundub, et noored näevad vajadust isekerkiva prilllaua või soojade saabaste järele, samuti on neil probleeme ärkamise ja mobiiltelefonide laadimisega,» arutles ta.

Päeva lõpus tutvustasid seitsmeks meeskonnaks jagunenud õpilased oma ideed teistele ja hindasid nende originaalsust ja realistlikkust. Võitis mobiili laadimiskarbi idee, mille mõtlesid välja Paide ühisgümnaasiumi X klassi õppurid Gregor Kookmaa ja Kadi Antonov. Kookmaa ütles, et koolis on õpilastel mobiile vaja nii õppetundides infot otsida kui ka vahetundides, et suhelda ja muusikat kuulata. Nii tühjenebki telefoniaku kiiresti ja mobiile on vaja päeva jooksul kohe mitu korda laadida. «Palju mugavam on, kui laadija on ringikujuline plastmassist karp, mis mahub pükste tagataskusse ja toimib jojo põhimõttel,» selgitas ta. Idee hakkas noormehele sedavõrd meeldima, et ta ei välista, et teeb selle ka ära. «Mõte on üsna reaalne, hea tahtmise juures täiesti võimalik ka teha,» tõdes Kookmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles