Pooltes kontrollitud ettevõtetes ei leidunud ühtegi puudust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatoli Mäo keskus
Tatoli Mäo keskus Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tööinspektsiooni Lääne inspektsioon kontrollis eelmisel aastal oma haldusalas – Lääne-, Pärnu-, Rapla-, Järva-, Saare- ja Hiiumaal – ettevõtete töövahendeid ja töökohti.
Kümnest kontrollitud Järvamaa ettevõttest pooltel ei avastanud tööinspektor Leevi Pääbo ühtegi puudust.

Parima hinnangu said põllumajandusmasinate ja -seadmete müüja Tatoli Mäo esindus, sisustuskaupade müüja Elene.ee, Türil Jaama kohvikut pidav osaühing Ideelisa ja Koerus Võluvett villiv Wisewater Eesti. «Kõik tegutsesid suhteliselt uutes või renoveeritud hoonetes, kus oli võimalik oma töökohad nõuetekohaseks ümber kohandada,» selgitas Pääbo.
Maakonna ettevõtetes avastatud puudustest nimetas Pääbo treppidel puuduvaid käsipuid, piiramata süvendeid põrandas, tõstukite märgistamata sõitmisteid, käiguteedel olevaid katkisi elektrijuhtmeid. «Ehitustel püstitatud tellingud ei vastanud nõuetele – töölavad olid kitsad, puudus mõni stabiilsust tagav diagonaal ning tellingute piire,» lisas ta.
Haldusala 80 kontrollitud ettevõttest oli puudusteta 12.
Sel aastal võtab Lääne inspektsioon luubi alla töövahendite ohutuse ja kontrollib 65 ettevõtet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles