Järvamaa noortekogu võttis aasta kokku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Leppoja /Järva maavalitsus

28. detsembril kohtus maavanem Alo Aasma Järvamaa Noortekogu liikmetega. Noortekogu esimees Carolyn Mets ja selleaastase noorte osaluskohviku peakorraldaja Ly-Marleen Tamme andsid maavanemale üle kokkuvõtte noorte poolt osaluskohvikus tehtud ettepanekutest. Tehti kokkuvõtted aasta jooksul tehtust ja arutati edasist tegevuskava.

Maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Viilup ütles, et Järvamaa noortekogul on olnud väga tegus, õpetlik ja väljakutseid pakkunud aasta. „Noorte korraldatud osaluskohvik on igal aastal järjest sisukam ja kaasahaaravam. Tänavused osaluskohvikus välja pakutud mõtted ja lahendused jõuavad peagi ka otsustajate laudadele. Noortekogu tänavune suurim edulugu oli aga Arvamusfestivalil toimunud noortepäeva õnnestumine. Noortekogu rohkem kui aasta eest paika pandud mõtted said teostatud, rakendati uusi vorme noorte kaasamiseks ja leiti toetajateks nii maakonnas kui Eestis juhtivad noortevaldkonna tegijad (Eesti ANK, Eesti Noorsootöö Keskus, Eesti Noorteühenduste Liit, Paide Avatud Noortekeskus jt). 2017 tuleb noortekogule põnev -  on laste- ja noorte kultuuriaasta, noortekogul on uus juhatus, korraldatakse 20. Järvamaa noortepäev, kolmas Arvamusfestivali noortepäev, osa traditsioonilisi ettevõtmisi asendatakse uutega. Noored on väga tublid," lisas Viilup.

Eesti noorteühenduste liit valis välja lõppeva aasta tublimad noortevaldkonnas, kategoorias Parim koostööprojekt 2016 valiti parimaks Järvamaa noortekogu eestveetud noortepäev Arvamusfestivalil. 2015. Aastal saavutas Järvamaa noortekogu Eesti parima osaluskogu tunnustuse ja Järvamaa parima MTÜ tunnustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles