Austraalias hukkunud Türi noormeest meenutatakse hea sõnaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki anonüümsed kommenteerijad nimetasid Austraalias avariis õnnetult surma saanud Türi noormeest Markot rullnokaks ja rumalaks jõmmiks, meenutasid klassiõde põhikooli päevilt ja hilisem koolivend Tallinnast teda vaid heade sõnadega.

Anonüümseks jääda sooviva klassiõe meelest oli Marko pulbitseva loomuga aktiivne poiss. Nad õppisid Türi gümnaasiumis koos esimesest üheksanda klassini. «Poistest oli ta üks klassi liidritest. Hea eestvedaja,» sõnas ta.

Klassikaaslasele on meelde jäänud ka tema sportlikkus. «Alati, kui olid klasside vahel mingid võistlused, oli ta võistkonna eesotsas ja hakkamist täis,» lausus ta. Kas ta ka mõnes trennis käis, klassiõele enam ei meenunud.

Õppeedukuselt polnud ta küll viieline, kuid rumal ka mitte. «Eks poistele meeldib ikka õpetajate närve pingul hoida ja tema oli just üks selliseid, kes puberteedi eas vagusi ei püsinud,» muigas klassiõde heatahtlikult. Ta lisas, et mitte mingil juhul polnud Marko vihane ja pahatahtlik tüüp, vaid pigem krutskivend.

Ta sai klassikaaslastega hästi läbi ja teda meenutatakse ikka hea sõnaga.

Pärast põhikooli lõpetamist läks Marko õppima Tallinna tööstushariduskeskusesse. Temaga koos mehhatroonikat õppinud Kaspar meenutas, et Marko oli väga sõbralik, abivalmis ja tore poiss. «Väga kahju on, et selline traagiline õnnetus juhtus,» ütles Kaspar ja avaldas noormehe lähedastele kaastunnet.

Õnnetuse kohta luges ta kohalikust meediast, kuid et tegu oli eestlastega, seda seal kirjas ei olnud. Varsti nägi ta aga Marko ema postitust sotsiaalvõrgustikus Facebook ja pani kaks asja kokku. Järgmisel päeval luges ta juhtunu kohta juba Eesti meediast. 

Kui uudis Austraalias avariis hukkunud eestlase kohta levima hakkas, said Kaspar ja tema sõbrad ohtralt kirju, milles sõbrad ja tuttavad uurisid, kas nendega on ikka kõik korras. Nimelt viibib Kaspar ise samuti praegu Austraalias. «Olen siin olnud umbes kolm kuud ja tema saabus tüdruksõbraga siia kuskil mõni kuu enne mind, aga me olime erinevates piirkondades ja seetõttu eriti ei suhelnud.»

Ta teadis ka rääkida, et Marko ei elanud õnnetuspaigast kuigi kaugel ja tegeles peamiselt ehitustöödega. Järva Teataja andmetel läks Marko tüdruksõbraga Austraaliasse tööd otsima eelmise aasta esimesel poolel.

Ränk liiklusõnnetus juhtus 1. jaanuaril Lääne-Austraalias Perthi äärelinnas Duncraigis, kus Marko juhitud ute ehk kupeepikap püüdis Warwicki teel Timori tänava kõrval mööduda kahest autost, kuid paraku manööver ebaõnnestus. Esmalt mõlema sõidukiga kokku põrganud masin sõitis lõpuks vastu elektriposti. Õnnetus oli sedavõrd raske, et sõiduki katus lömastus, kirjutas Perth Now.

Kui roolis olnud Marko hukkus sündmuskohal, siis sõidukis viibinud kaasreisijad, 22-aastane naine ja 29-aastane mees, said kergemaid vigastusi. Nad toimetati Perthi haiglasse.  

Välisministeerium on ühenduses hukkunu lähedastega ja aitab vajadusel suhtlemisel kohalike ametivõimudega.

Noormehe surma puhul avaldas täna kaastunnet ka EKNK Pärnu kogudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles