Järvalaste keskmine palk langes pingereas kuus kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Eelmise aasta neljandas kvartalis oli keskmine brutopalk Järvamaal 10 169 krooni, sellega langes Järvamaa maakondade pingereas kümnendale kohale.


Eesti keskmine palk oli eelmise aasta viimases kvartalis 10 730 krooni, kõige kõrgem palk oli tavapäraselt Harjumaal (14 165 kr) ja madalaim Valgamaal (9552 kr).
Järvamaa palkadele jäid keskmised palgad alla vaid Valga-, Rapla-, Jõgeva-, Põlva- ja Võrumaal.
Veel kaks aastat tagasi, 2008. aasta neljandas kvartalis oli Järvamaa maakondade keskmiste palkade pingereas Harju-, Tartu-, Pärnu- ja Raplamaa järel viiendal kohal 11 224 krooni suuruse brutopalgaga, Eesti keskmine oli siis 11 104 krooni.
2007. aasta neljanda kvartali andmetega võrreldes on Järvamaa keskmine palk kukkunud maakondade pingereas koguni kuus kohta.
2007. aasta lõpul teenisid järvalased pärast viimase kvartali 20protsendist palgatõusu keskmiselt 10 855 krooni, suuremad palgad olid siis vaid Harju-, Tartu- ja Saaremaal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles