Raske turismiaasta jäi kokkuvõttes plussi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt teistest RMK loodusmajadest meelitab Simisalu loodusmaja Albu vallas öömajale jääma ka talvel.
Erinevalt teistest RMK loodusmajadest meelitab Simisalu loodusmaja Albu vallas öömajale jääma ka talvel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi majutusepakkujad pidasid möödunud aastat raskeks, majutasid nad Järvamaal 1744 inimest rohkem kui aasta varem. Enim kasvatas külastajate hulka Laupal tegutsev Metsajõe puhkemaja.

Kuigi enne 2010. aasta algust tegevust alustanud majutajatest pooled kaotasid aasta jooksul kliente, ööbis eelmisel aastal Järvamaa majutusasutustes siiski 1744 inimest rohkem kui aasta varem, kokku 20 106 inimest.


Maakonna turismistatistika koostaja, turismiinfopunkti infokonsultant Piret Sihver tunnistas, et majutusteenuse pakkujatest kurtsid peaaegu kõik, et ööbijaid oli eelmisel aastal liiga vähe. «Eriti vähe liikus turiste juulis, ju meelitas kuum ilm rahva ära mere äärde,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles