Talupere pistis mulda 10 000 taime seemned

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ambla vallas Aravetel asuva taimekasvatustalu peretütar Aire Pitk rõõmustab tärkavate taimede juures, et töö kannab jälle vilja, sest iga mullast nina välja pistev taimealge on kui uue ja põneva elu algus.
Ambla vallas Aravetel asuva taimekasvatustalu peretütar Aire Pitk rõõmustab tärkavate taimede juures, et töö kannab jälle vilja, sest iga mullast nina välja pistev taimealge on kui uue ja põneva elu algus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aiapidamisega elatist teenivas talupere osaühingus Mägise Aed on tärkamas juba esimesed 10 000 taime, esimese külvi on teinud ka Imavere kurgikasvataja, kuid Türi valla köögiviljakasvataja ootab veel ilmade soojenemist.

Ambla vallas Aravetel asuva taimekasvatustalu peretütar Aire Pitk näitas ühte tuppa seatud seemnekaste. «Siin kastides, pottides ja igasugustes topsikutes on tärkamas ligi kümme tuhat taime ja see on alles kümnendik kogu siit ruumist läbi käivatest taimedest,» lausus ta.

See, et üks tubadest loovutab kevadel kogu ruumi taimedele, on taimekasvatustalus tavaline. Nii saab hoida taimede müügihinna kliendisõbraliku. «Kütte peale raha lisaks ei kulu, juurde on vaja vaid valgust ja minu kastmisaega. Turumajanduses tuleb arvestada iga kokkuhoiuga,» selgitas kümnendat aastat lille- ja köögiviljataimi kasvatav Pitk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles