Raamatukogus tuleb rännu- ja raamatulugude pärastlõuna

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles majas asub Paide täiskasvanute keskkool.
Selles majas asub Paide täiskasvanute keskkool. Foto: Tiit Reinberg

Kolmapäeval kell 14 tuleb Järvamaa keskraamatukokku lugusid jutustama giid, maailmarändur ja raamatuautor Ena Mets. Kaasas on tal ka romaan „Naeratava kuu inimesed“, mille sünniloost koos teiste rännuvestetega saavad kuulajad osa ligi poolteise tunni jooksul. Paide jutuõhtu on osa autori kahe ja poole nädala pikkust Eesti-tuurist naeratava kuu inimeste ja muude lugude saatel.

Aastal 2015 täitus Ena lapsepõlveunistus ning ilmus tema esimene raamat paljude hoo- ja väeandjate toel. Teos valmis aastal 2010 ja on inspireeritud juba alates aastast 2005, millal autor sattus esimest korda elama maailma (Brasiiliasse), kus kõik nähtamatud olendid ja reaalsused – spiritism, candomblé, libahundid, rääkimata kristlikest uskumustest – eksisteerivad võrdselt sealse rahva äärmiselt materiaalse ja praktilise igapäevaga.

Ena elas puslena kokkupandud perekonnas, kus juba 4aastasel lapselgi oli oma pikk elulugu jutustada. Lisaks Brasiiliale on autor elanud ja töötanud ka Prantsusmaal, Mongoolias ja Kolumbias. Hetkel tegutseb ta giidi ja hüpnoterapeudina.

15. veebruari jutulõunale on Ena Mets välja valinud suuresti need lood oma mujal elamistest ja raamatust, mis on temale mingil moel tähenduslikud või pöördelised ning talle midagi olulist õpetanud. Lugude kõrvale saab nautida kuuma teed ja küünlavalgust. Loomulikult võib soovi korral „Naeratava kuu inimesed“ endaga koos kojugi viia.

Jutulõuna on tasuta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles