Sotsiaalprojekt aitab 300 000 eurot abil inimesi tööturule

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Järvamaal käivitus ESF projekt "Hoolekandeteenuste arendamine Järvamaa omavalitsustes".

 

Paide linnavalitsuse projekt sai Euroopa Sotsiaalfondist ligi 294 356€ toetust, et aidata maakonna inimesi tööturule sisenemisel ja tööl püsimisel. Projektiga on võimalik osutada tööealistele erivajadustega inimestele nende toimetuleku parandamiseks tugiisikuteenust ja isikliku abistaja teenust ning tööealistele inimestele nende hoolduskoormuse vähendamiseks koduteenust.

Tugiisikuteenus on inimeste toimetuleku toetamine olukordades, kus isik vajab sotsiaalsete, majanduslike, psühholoogiliste või tervislike probleemide tõttu juhendamist ja motiveerimist.

Isikliku abistaja teenuse eesmärk on suurendada puudega füüsilist kõrvalabi vajava täiskasvanud inimese iseseisvat toimetulekut ning vähendada seadusjärgse hooldaja hoolduskoormust.

Koduteenuse eesmärk on toetada täisealiste inimeste iseseisvat ja turvalist toimetulekut nende kodus, et vähendada seadusjärgse hooldaja hoolduskoormust.

Projektiga pakutavad teenused on Sotsiaalhoolekande seaduse järgi kohalike omavalitsuste korradada. Projektis osalevad  Albu, Ambla, Imavere, Järva-Jaani, Koeru, Roosna-Alliku, Türi, Väätsa, Käru vallad ning Paide linn. Projekt kestab 2018.a lõpuni, selle kogumaksumus on 377600€, millest omavalitsused maksavad kokku 83244€.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles