Parim imemuinasjutt kõneleb Edgarist ja seitsmest õest

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond. Foto: SCANPIX

Järva-Jaani gümnaasium korraldas teise Ansomardi-nimelise omaloominguvõistluse. Seekord tuli kirjutada imemuinasjutte. Võistlusele saabus 56 tööd üheksast koolist. Kõige rohkem, 27 muinasjuttu olid kirjutanud teise kooliastme õpilased.
 

Gümnaasiumi astmes sai esikoha Aravete keskkooli õpilase Kaspar Kelgo imemuinasjutt  "Edgar ja seitse õde".

Paremate muinasjuttude autorite nimed on avaldatud laupäevases Järva Teatajas.

MUINASJUTT

Edgar ja seitse õde

Elasid kord seitse õde. Vanim õde töötas juristi ja noorim traktoristina. Ülejäänud viis õde olid ametilt tankistid. Viis tankisti töötasid Keskerakonna heaks, aga tuli masu ja et kõikide teiste parteide hooned olid juba õhku lastud, vallandati nad.

Nüüd hakkasid nad kõik tööle traktoristist õe juures. Möödus kolm kuud ja kätte jõudis talv. Need kuus traktoristi tegid valitsuse palvel lumekoristustöid. Inimesed olid õnnelikud, teed olid ukseni lahti, kuus sahaõde olid kunnid.
Nii möödus kolm aastat ja kuus traktoristi lükkas endiselt lund. Igal uuel aastal nimetati talv ümber, kõige esimesel aastal kutsuti seda Monikaks, teisel Klaarikaks ja kolmandal Paanikaks.

Paanikaks seetõttu, et Edgar jäi Venemaalt rahaküsimisega vahele ja see ei meeldinud Venemaale. Seetõttu ähvardas Eestit kolmanda maailmasõja esimene lahing.
Valitsus soovis, et traktoristid piiriäärsed teed kinni lükkaksid, aga kuus õde polnud enam traktoristid. Nad lahkusid töölt, lootes sõjaks taas tankistideks saada. Kuid Edgar oli kõik tankid Aaviksoolt ära võtnud ja Emexisse viinud, et võlg Venemaale tagasi maksta.

Nüüd suundusid kuus õde oma vanima õe, juristi poole, et ta aitaks neil masu ajal hüvitist nõuda. Nad said seitsmekesi välja mõeldud plaani, millega Edgarilt Venemaale arvestatud raha endale nõuda.

Seitse õde hakkas Edgarilt raha välja pressima, pressisid nii, et ta kaotas 80 protsenti oma kehakaalust, seetõttu ei tuntud teda enam ära ja süüdistati identiteedivarguses.
Edgar läks ja rääkis, kuidas jurist ja tema õed talt raha välja pressisid. Edgar pandi Venemaa palvel vangi ja kõik õed mõisteti inimvastases kuriteos süüdi. Kui nad veel surnud pole, on nad endiselt Tartu vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles