Haigla sai uue endoskoopiakabineti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa haigla kirurg Mihhail Feštšin näitab toru, millega uues kabinetis uuringuid tehakse.
Järvamaa haigla kirurg Mihhail Feštšin näitab toru, millega uues kabinetis uuringuid tehakse. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Haigla kirurg Mihhail Feštšin märkis, et võrreldes eelmise kabinetiga on uus suurem, patsiendil on seal privaatsem, rahulikum ja vaiksem olla. «See on patsiendile suur asi, ta ju nagunii kardab,» lisas ta.
Kabinetis tehakse sondi abil soolestiku ja kuseteede uuringuid.
Feštšin sõnas, et kui patsient saab oma mured rahulikus keskkonnas ära rääkida, on ka ravi ja uuringud tulemuslikumad, sest psühholoogiline moment moodustab haiguse ravist 60 protsenti.
Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ütles, et endoskoopiakabinet kolis ringi seetõttu, et parandada erakorralise meditsiini osakonna logistikat. «Et uus ruum on suurem, saame edaspidi hakata tegelema ka seedetrakti alumise osa uuringutega,» lausus ta.
Enne kasutasid ruumi kiirabitöötajad, kel on sügisest uued ruumid kiirabiautode garaažide kõrval.
Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Katrin Roosmaa ütles, et kiirabitöötajad on uute ruumidega rahul.
Lisaks sellele, et mõlemal brigaadil on oma tuba ning meestele ja naistele eraldi duširuum, said töötajad ka garderoobi ja laoruumi ning kööginurga ja puhketoa.
Roosmaa lisas, et väljasõidule minnes hoiavad nad nüüd vähemalt ühe minuti aega kokku. «Enne sõitis auto garaažist välja ja võttis siis haigla eest meedikud peale, aga nüüd saame kõik korraga minna,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles