Buss viib põhjaranniku kevadvetele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmeveski juga 2016. aasta rahvamatkal "Tere, kevad!"
Nõmmeveski juga 2016. aasta rahvamatkal "Tere, kevad!" Foto: Lahemaa Looduskool

Sel aastal on võimalik esimest korda sõita bussiga Paidest ja Türilt põhjarannikul korraldatavale kevadmatkale.

Lahemaa looduskooli ja Harju matkaklubi korraldatav seitsmes rahvamatk "Tere, kevad!" saab tänavu  26. märtsil alguse kell 12 Loksa kooli eest. Matk lõpeb Nõmmeveski joa juures parklas.

Matka peakorraldaja ja juht, Lahemaa looduskooli juhataja Maie Itse täpsustas, et jalgsiretke pikkus on umbes 12 kilomeetrit, kuid liituda on võimalik ka Kotkalt, siis on teekonna pikkus seitse kilomeetrit.

Keskeestlasele huvipakkuvaks pidas Itse matka juures näiteks kevadist vetemängu Nõmmeveski joal. "Kindlasti on looduses ka teisi kevade märke, mida on hea kodukandi omadega võrrelda," sõnas ta.

Soovijatel on võimalik juua allikavett. "Kui on soovi seda koju viia, peaks pudeli kaasa võtma," märkis Itse.

Rahvamatka tava taasalgataja on looduse- ja matkamees, Eesti looduskaitse legend Veljo Ranniku. Matk on osalejatele tasuta, maksta tuleb vaid bussisõidu eest.

Esimest korda väljuvad bussid rahvamatkale ka Järvamaalt. Eribuss väljub Türi keskväljakult kell 10 ja Paide kultuurikeskuse parklast kell 10.15, sõit maksab kaheksa eurot. Kindlasti on tarvis end enne kirja panna Kaupo Paesülla telefoninumbril 5666 3943.

Riietuse ja jalatsi paluvad korraldajad valida vastavalt ilmale, seljakotti tuleks panna juua ning midagi jõuvarude taastamiseks. Lisateavet matka kohta saab e-kirjatsi aadressil lahemaalooduskool@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles