Ugala avab publiku ootel uksed

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avab Ugala teater oma uksed ja esietendub Lembit Petersoni lavastatud suurejooneline Hispaania mõõga- ja mantlikomöödia «Nähtamatu daam». Pärast 13 kuud kestnud remonti on teatrimaja läbinud täieliku uuenduskuuri ning Eesti kõige uuem teatrimaja on publiku ootel.

Ugala teatri turundus ja avalike suhete juht Mari Nurk ütles, et renoveerimise käigus on lammutatud ja laotud uuesti Ugala tunnusmärgiks saanud punasest tellisest fassaad; ehitatud ümber väike saal, mis on nüüd nüüdisaegsete tehniliste võimalustega 180 kohaga black box tüüpi saal; suures saalis võtab publik istet teatraalselt punastel toolidel; juurde on tekkinud keldri- ja kammersaal. «Põhjaliku uuenduse tegi läbi ka tehnopark, mille tulemusel on Ugalas nüüd Euroopa tasemel heli-, valgus- ja videotehnika,» lisas ta.    

Nurk sõnas, et samas on teatrimajas palju ka tuttavat. Ugala on üks väheseid teatrimaju, mis on kuulutatud muinsuskaitsealuseks ehitiseks. Originaallahendusi silmas pidades ongi peatselt avatavas teatrimajas valminud interjöörid, mille elementides on jäädud truuks 80ndatele omastele värvidele ja disainile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles