Kalastajad sikutasid jääaugust särge ja ahvenat

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Täna peeti Türi tehisjärvel Järvamaa ja Türi valla meistrivõistlused jääaluses kalapüügis.


Laupäeva hommikuks oli tulnud enda oskusi talvistele kalavetele proovile panema 25 meest, neli naist ja neli noort. Aega kalu püüda oli kolm tundi.

Harrastuskalastajate klubi Säinas juhatuse esimees Theo Aasa andis teada, et meestest sai suurima saagi, 719 grammi kalu, Vladimir Ossipov Türi vallast, naistest oli kõige rohkem kalaõnne Oksana Didrichsonil (Türi vald, 469 grammi kalu) ja noortest Jarek Lippuril (Türi vald, 37 grammi kalu).
Aasa jäi võistlusega rahule, märkides, et osalejaid oli sel korral rohkem kui 2010. aastal. «Peamiselt püüti väikest ahvenat ja särge,» lisas ta. «Saak oli talivõistluse kohta selline keskmine.»

Viimaste päevadel soojemad ilmad võistluste läbiviimist kuidagi ei seganud. Aasa teada katab Türi tehisjärve ligi 70 cm jääkiht ning kevadest pole seal veel märkigi. (JT)

TULEMUSED
Järvamaa ja Türi valla meistrivõistlused jääaluses kalapüügis

Mehed: I Vladimir Ossipov Türi vald 719 g kalu, II Maidu Tiits Türi vald 508 g, III August Luksepp Türi vald 496 g (püüdis võistluste suurima kala, 260 g-se ahvena).
Naised: I Oksana Didrichson Türi vald 469 grammi kalu, II Kadhy Asper Paide 17 g.
Noored: I Jarek Lippur Türi vald 37 grammi kalu, II Devid Ossipov Türi vald 27 g, III Anti Viirmets Türi vald 24 g.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles