Laupäeval käis traumapunktis kipsipanek kui liinitöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval tuli Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna valvekirurgil ja -õdedel aidata 30 traumapunkti pöördunud inimest, 18 neist läks koju tagasi kipsiga. Enamus abivajajaist oli libedal teel või tänaval kukkunud.
Laupäeval tuli Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna valvekirurgil ja -õdedel aidata 30 traumapunkti pöördunud inimest, 18 neist läks koju tagasi kipsiga. Enamus abivajajaist oli libedal teel või tänaval kukkunud. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Laupäeval pöördus Järvamaa haigla traumapunkti rekordarv abivajajaid, 18 neist lahkus haiglast kipsiga, mitmel tuleb minna operatsioonilauale.

Laupäeva hommikul jäätunud teedele sadanud õhuke lumekiht jättis kõndijale petlikult turvalise mulje ja viis paljudel ootamatult jalad alt.


Laupäeval valves olnud kirurg Mihhail Feštšin ütles, et tema 24tunnise valve jooksul, mis algas laupäeva hommikul kell kaheksa, pöördus Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonda traumaga umbes 30 abivajajat. «Inimesed ikka pöörduvad nädalavahetusel: kas on kõhuvalu või muud sellised hädad, aga seekord oli traumasid erakordselt palju,» tunnistas ta.


Selle põhjuseks pidas Feštšin öösel maha sadanud lund, mis peitis enda alla jäätunud ja libedad kohad.
Eriti palju oli Feštšini sõnul just randmeluu murde – kokku kaheksa –, aga paljud olid kukkudes murdnud ka õlavarreluu või küünarnuki ja randme vahele jääva kodarluu.

«Tuli murde paigaldada, panna 18 kipsi, kolm-neli inimest kutsusime tagasi operatsioonile,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles