Austraalia filmide festival jõuab ka Paidesse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

26. aprillist 10. maini kestab Eestis Austraalia filmide festival AUS+FILM. Sel korral linastub kaks muusikateemalist väärtfilmi kuues linnas: Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõgeval, Paides ja Karksi-Nuias.

Festivali kavas on suurejoonelised ja autasudega pärjatud muusikafilmid „Õpetaja Carey kontsert" (režissöör Bob Connolly ja Sophie Raymond, 2013) ja „Kimalase lend" (Scott Hicks, 1996). Austraalia filmivaramu pärlite ühisosa on suurepärane muusika ja talendikad noored.

Dokumentaalfilm „Õpetaja Carey kontsert"  tutvustab noorte muusikute mitmeaastast ettevalmistust ulatuslikuks kontserdiks Sydney ooperimajas. Musitseerimisest, suureks saamisest, andekusest, vaprusest, pühendumusest ja mässulisusest rääkiva filmi keskmes on teismelised tüdrukud ja nende suhe õpetajatega.

"Kimalase lend" on tõsielul põhinev mängufilm Austraalia üliandekast keerulise elusaatusega pianistist David Hellfgottist, kes tähistab tänavu 60. sünnipäeva.

Muusikat ja emotsioone täis film hiilgab oma visuaalsete eripärade, vapustava stsenaariumi ja suurepäraste näitlejatöödega.

Kuna tänavuse festivali temaatika haakub laste ja noorte kultuuriaasta ning suvise koolinoorte laulupeoga, otsustasid festivali korraldajad koostööd muusikakoolide, koorijuhtide ja muusikaõpetajatega näidata noortele muusikutele filme ka väiksemates linnades.

Kõikide filmide eel tutvustab Eesti austraallane Geoffrey Longhurst  oma kodumaa kultuuriruumi.

Järvamaal näeb festival filme 27. aprillil kl 13, 18 ja 20 Paide Kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles