Avatud talude päevale on Järvamaalt registreerunud 7 talu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

23. juulil kolmandat korda toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud 146 talu ja põllumajandustootjat.

 

Enim talusid on registreerunud Harjumaalt 27, Pärnumaalt on kirjas 22 talu, Tartumaalt 15, Viljandimaalt 14, Põlvamaalt 11, Lääne-Virumaalt 10, Võrumaalt 8, Ida-Viru-, Järva- ja Saaremaalt 7, Läänemaalt 6, Raplamaalt 5, Jõgeva- ja Valgamaalt 3, Hiiumaalt 1. 

Järvamaalt on kirjas: Võsu talu Ambla vallas, Nõgese käsitöötalu Paide vallas, Eliise Aed Türi vallast, Mäeotsa hobitalu Koigi vallast, Kubja ürditali Järva-Jaani vallast, Eesti Piimandusmuuseum ja Nurga Talu Imaverest.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine hiljemalt 1. mail registreerida veebilehel http://www.avatudtalud.ee/#talule. „Kindlasti tasub avatud talude päeval osaleda, sest see annab suurepärase võimaluse oma ettevõtte ja toodangu tutvustamiseks,” ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe Maaeluministeeriumist.

Esmakordselt osaleb 36 talu, teist korda 53 talu ja kolmandat kord 57 talu. Tegevusalade järgi on enim registreerunud maaturismi pakkujaid (39), iluaianduse (29), käsitöö (27) ning piimatootmisega tegelejaid (25).  

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles