Maavalitsused kaotavad viimaseidki ülesandeid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva maavalitsus
Järva maavalitsus Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Valitsuse otsuse järgi annavad maavalitsused maakonna bussiliinide korraldamise üle piirkondlikele ühistranspordikeskustele. Ühistranspordikeskuse asutajateks ja liikmeteks hakkavad olema kohalikud omavalitsused. Seeläbi suurendatakse seaduseelnõuga omavalitsuste rolli, mis on ka haldusreformi üheks eesmärgiks.

 

„Kui seni on ühistransporti korraldanud maavalitsused, siis alates uuest aastast hakkavad seda korraldama ühistranspordikeskused. Olen palunud maavanematel ühistranspordi ülesannete üleandmine enda peale võtta ja alustada viivitamatult läbirääkimisi oma maakonna omavalitsustega,“ ütles riigihalduse minister Mihhail Korb. „Seega inimestel pole vaja muretseda, kas buss võtab neid uuel aastal peatusest peale või mitte – võtab küll ning kõik toimib ka pärast maavalitsuste sulgemist kenasti edasi!“

Riigihalduse minister ootab maavanematelt esmast ülevaadet läbirääkimiste tulemustest 9. maiks ning põhjalikumat ülevaadet koos ajakavaga 31. maiks. „Eelistame lahendust, kus maavalitsus koos omavalitsusüksustega ei asuta uut ühistranspordikeskust, vaid astub mõne olemasoleva keskuse liikmeks,“ täpsustas minister. Olemasolevad ühistranspordikeskused asuvad Harjumaal, Jõgevamaal, Järvamaal ja Pärnumaal.

Valitsuse otsuse järgi tuleb maavalitsustel anda maakonna ühistranspordi korraldamine üle hiljemalt 1. jaanuariks 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles