Vargamäe rehe all kuulutatakse suvel aabitsatõdesid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eeloleval suvel etendub A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel Viljandi kultuuriakadeemia tudengite ja vabakutseliste väitlejate osalusel tükk «Aabitsatõde ja -õigus».

Esimest korda arutasid Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja Garmen Tabor ja projektijuht Kalju Kertsmik teatritükiga seonduvat eelmise aasta novembris. Nüüdseks on kokku lepitud lavastuse proovide ja etenduste ajakava, oma jah-sõna on andnud ka kõik näitlejad, kes kultuuriakadeemia lavastaja eriala lõpetava Helena Kesoneni juhendusel tükis kaasa teevad.

Lavastaja Helena Kesoneni ettekujutust mööda on «Raamatutõde ja -õigus» mänguline uurimus lugemisoskuse levikust Eestimaal viimase 800 aasta jooksul. Ajalooliste materjalide, kooliraamatute, ilukirjanduse ja Tammsaare mõtiskluste kaudu heidetakse pilk lugemise tähenduse muutumisele ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles